Millora de la qualitat de la fracció orgànica!

Millora de la qualitat de la fracció orgànica!

Des de la implantació de la recollida porta a porta dels residus municipals l’octubre del 2013, la qualitat de la fracció orgànica recollida a les llars del nostre municipi ha millorat molt, gràcies a la col·laboració i esforç de tots els veïns i veïnes.

Com bé sabeu, la fracció orgànica dels residus municipals és aquella constituïda per restes de menjar i de preparació del menjar i restes vegetals de mida petita que poden ser recollides selectivament i susceptibles de degradar-se biològicament.

La matèria orgànica que llencem al contenidor marró és transportada a la planta de compostatge de Solius.

Què és una planta de compostatge, què se n’obté del procés de compostatge, quins processos s’hi duen a terme són algunes de les preguntes que trobareu en aquest tríptic i a on hi podeu trobar també altres respostes relacionades amb la gestió de la fracció orgànica.

Esperem que aquesta informació us sigui d’utilitat per resoldre dubtes i conèixer la importància de la correcta separació d’aquests residus.

Us recordem que la recollida de la fracció orgànica s’ha de fer amb bossa compostable, per això, l’Oficina del Porta a Porta us subministrarà cinc paquets per habitatge gratuïtament cada any. Us animem a passar per les dependències de l’Ajuntament a recollir les vostres bosses.

 

 Logo ARC